Krachtstroom aanleggen in Leiden

Wilt u overgaan op inductie koken, heeft u recent een jacuzzi aangeschaft of wilt u bedrijfsmatig zware machines gaan inzetten? Dan zal uw energiebehoefte straks groter zijn dan die van de meeste verbruikers. In Leiden kunnen wij van Viking Elektra u helpen met krachtstroom of een 3-fasenaansluiting aanleggen. Maak een afspraak via 085 - 106 16 68 of maak gebruik van ons contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

De term krachtstroom wordt veelvuldig als synoniem voor een 3-fasen aansluiting gebruikt. Toch betekenen ze niet exact hetzelfde. Krachtstroom wordt hoofdzakelijk gebruikt bij hele zware machines. In woonhuizen gaat het haast altijd over een 3-fasen aansluiting wanneer er over krachtstroom gepraat wordt.

Een 3-fasen aansluiting voorziet u drie maal van 25 ampère stroom (de stroomsterkte). Daardoor krijgt uw groepenkast standaard drie maal 230 volt (elektrische spanning) binnen waar dat gebruikelijk een keer 230 volt is. Vanwege die toegevoegde spanning wordt het mogelijk om apparaten met een hogere energiebehoefte te gaan gebruiken.

Denkt u bijvoorbeeld aan een jacuzzi, een inductiekookplaat of een sauna. Bij een gangbare 1-fase aansluiting zouden zulke apparaten direct voor overbelasting zorgen. Maar omdat de elektrische spanning nu opgedeeld wordt in 3 fasen is hier geen sprake van.

Krachtstroom inzetten bovenop een 3-fasen aansluiting

Voor hele zware machines is een 3-fasenaansluiting alleen niet voldoende. Er is ook nog krachtstroom nodig. Deze apparaten verbruiken niet alleen meer elektriciteit, ze hebben ook meer stroomspanning nodig. De traditionele 230 volt waar onze huishoudelijke apparaten gebruik van maken is voor deze machines niet genoeg.

Bij krachtstroom wordt een spanning van 400 volt gecreëerd. Om dat in goede banen te leiden zullen we uw groepenkast hierop moeten aanpassen. Pas als dat in orde is kunt u de zware machines in gebruik nemen.

Wat komt er nog meer kijken bij de verzwaring van uw aansluiting?

Naast een elektricien speelt ook uw netbeheerder een belangrijke rol bij het verkrijgen van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting. Daar kunt u een aanvraag indienen voor het verzwaren van uw aansluiting. Hierbij is het wel essentieel dat uw groepenkast over een 3-fasen hoofdschakelaar beschikt.

Is deze nog niet aanwezig dan kunnen wij deze schakelaar plaatsen. Even als het noodzakelijke Perilex stekkersysteem en de corresponderende stopcontacten die gebruikt worden door apparaten die afhankelijk zijn van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting. Dat betreffende stekkersysteem zorgt voor een regelmatige verdeling van de stroomspanning over de verschillende fasen.

Contact met Viking Elektra voor hulp in Leiden

Zou u graag zo’n 3-fasen of krachtstroom aansluiting willen laten realiseren? Of vindt u het lastig om in te schatten welk type aansluiting het meest geschikt is voor uw situatie? U kunt in Leiden terecht bij Viking Elektra. Ook voor meer informatie.

Wij voorzien u graag met een nieuwe aansluiting en verzorgen alle benodigdheden. Of het nou een krachtstroom, een 3-fasen of een 2-fasen aansluiting betreft. Bel naar 085 - 106 16 68 of vraag een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier.