Groepenkast vervangen of uitbreiden in Leiden

Overweegt u om uw groepenkast in Leiden te laten vervangen of uitbreiden? Het is mogelijk dat u al een wat ouder type heeft of dat u recentelijk nieuwe elektronische apparatuur heeft aangeschaft. Beide zijn goede redenen om uw groepenkast aan te pakken.

Wij staan voor u klaar om u hierbij te ondersteunen, als de elektriciens van Viking Elektra. Neem contact op via 0172 - 23 94 23 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier. Dan zorgen wij voor een goed werkende en veilige groepenkast.

Waarom een stoppenkast vervangen?

Veiligheid en gebruiksgemak zijn de twee meest gebruikte argumenten om een groepenkast te vervangen. Een gemiddelde groepenkast houdt het ongeveer 15 tot 20 jaar uit. Is uw groepenkast al wat ouder, dan zult u merken dat er sneller ongemak optreedt en er mogelijk een onveilige situatie kan ontstaan.

Aardlekschakelaars werken soms niet meer en schakelaars kunnen bijvoorbeeld inbranden. Dat kan brandgevaar opleveren en voor andere levensgevaarlijke situaties zorgen. Maar er kan nog meer misgaan.

Omdat er steeds sterkere elektrische apparaten in grotere aantallen worden gebruikt krijgen oudere groepenkasten het moeilijker. Als er verscheidene apparaten op hetzelfde moment worden ingeschakeld terwijl ze tot dezelfde groep behoren kan dat voor overbelasting zorgen. Wat er toe leidt dat er geregeld stoppen uitslaan.

Wanneer een meterkast uitbreiden in Leiden?

Wanneer er overbelasting plaatsvindt, is het niet altijd noodzakelijk om de groepenkast volledig te vervangen. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om de huidige groepenkast uit te breiden. In zo’n geval voegen we een of meerdere nieuwe groepen toe.

Op deze manier wordt de stroom beter over de groepen verdeeld. En als u een grootgebruiker als een jacuzzi of een sauna aanschaft kan hiervoor een aparte groep worden aangelegd. Hetzelfde is te realiseren als u er bijvoorbeeld voor kiest om over te stappen op elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

In iedere woning en in elk pand is een groepenkast geïnstalleerd. Hier vindt de stroom zijn weg het huis binnen en wordt het daarna via meerdere groepen verdeeld. Elke groep voorziet dus een stukje van de woning van stroom.

Als u meerdere apparaten uit dezelfde groep gelijktijdig inschakelt loopt u het risico op overbelasting. Mocht er kortsluiting of overbelasting optreden binnen een bepaalde groep dan slaat de groepstop uit. En als dat niet gebeurd, de aardlekschakelaar. Het is dus als het ware een veiligheidssysteem dat er voor zorgt dat er niets ergs gebeurd bij overbelasting.

Contact met Viking Elektra voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Leiden

Wilt u de kans op gevaarlijke situaties verkleinen door uw oude groepenkast te vervangen? Of wilt u de groepenkast graag laten uitbreiden om het gebruiksgemak van uw elektrische apparaten te verhogen? Woont u in Leiden en heeft u hulp nodig met uw project? [Bedrijfsnaam] staat voor u klaar. Bel 0172 - 23 94 23 of vraag direct een offerte aan via het contactformulier.